Ekonomi

Döviz piyasalarında son durum

Dolar/TL güne yatay bir seyirle başladıktan sonra 30,7210 seviyesinde işlem görüyor.

Dün yükseliş trendinde hareket etti dolar/TLgünü yüzde 0,12 yükselişle 30,7150 seviyesinde tamamladı.

Güne yatay bir seyirle başlayan Dolar/TL, 10.55 itibarıyla bir önceki kapanışın hemen üzerinde 30.7210 seviyesinde işlem görüyor. Tıpkı dakikalar içinde olduğu gibi euro/TLyüzde 0,1 düşüşle 33,0900 oldu. sterlin/TLYüzde 0,1 artışla 38,8359’dan satılıyor.

dolar endeksiŞu anda yüzde 0,1 artışla 104,2 seviyesinde.

Analistler ABD Merkez Bankası’nın ( Besledi) gelecekteki politikalara ilişkin belirsizliklerin, doları diğer para birimlerine karşı güçlü kalmasını ve bugün ABD’de yapılacak duyuruya dikkat ettiğini belirtti. şişirmeVeri başta olmak üzere yoğun bir veri gündemine dönüştürüldüğünü belirtti.

Enflasyon verisi öncesinde para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed’in Mart ayında politika faizini sabit bırakma ihtimalinin yüzde 87 olduğu tahmin edilirken, Mayıs ayında atılacak adıma ilişkin belirsizlikler devam ediyor. Buna göre fiyatlamalar, Mayıs ayı toplantısında siyasi faiz oranının sabit tutulması ihtimalinin yüzde 44, 25 baz puan düşürülmesi ihtimalinin ise yüzde 56 olduğunu gösteriyor.

Bugün yurt içinden açıklanan bilgilere göre Türkiye’nin mevcut hesapGeçen yıl Aralık ayında 2 milyar 91 milyon dolar açık verirken, altınenerji hariç cari işlemler hesabında ise 4 milyar 162 milyon dolar fazla oluştu.

Öte yandan Türkiye’nin 5 yıllık kredi risk primi düşüş eğilimini sürdürüyor ( CDS) yeni günde 299 baz puanda.

Bugün yurt dışında ABD’nin yanı sıra Almanya ve Euro Bölgesi’nde enflasyon ZEW beklenti endeksleriVerilerin takip edileceğini belirten analistler, teknik olarak dolar endeksinde 104 ve 103 puanın destek konumunda, 105 ve 106 puanın ise direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Bu haber ilk olarak Ekonomi Dünyası internet sitesinde yayımlandı.

gokceadahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu