Haber

Vatandaşlık görevi engel tanımıyordu… Vatandaşlar ambulansla okula, sedyeyle sandığa gitti.

Vatandaşlık görevi bitmedi… Vatandaşlar ambulansla okula, sedyeyle sandığa gitti.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hasta, ortopedik engelli ve yatalak, yürüyemeyecek durumdaki yaşlıların vatandaşlık görevlerini yerine getirmeleri için Bursa’da 13. Cumhurbaşkanlığı seçimi için seferber oldu. 700 hasta ambulansla okullara, sedyelerle sandık başına götürüldü. Vatandaşlık görevlerini tamamlayanlar daha sonra ambulansla evlerine iade edildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, saat 08.00’in prestijiyle 13. Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde ortopedik engelli ve yatalak hastaların vatandaşlık görevlerini yerine getirebilmesi için tüm imkanlarını seferber etti. Tekerlekli sandalye ve akülü sandalye kullanan ortopedik engelli vatandaşlar ile yatalak ve yarı yatalak hastalara ücretsiz ulaşım sağlandı. Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü ve Engelli Şube Müdürlüğü koordinasyonunda 22 ambulans ve 100’e yakın araçla önceden başvuran 700’e yakın vatandaşa ücretsiz ulaşım sağlandı.

Yıldırım ilçesine bağlı Atıcılar Mahallesi Sümbül Sokak’ta oturan ve yürüyemeyen 74 yaşındaki Veliye Kolay, Büyükşehir ekipleri tarafından sedyeyle evinden alınarak ambulansla İlkokula getirildi. Sedye ile sandık başına götürülen Easy, oyunu kullandıktan sonra evine geri bırakıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmeti oy verme süreci bitene kadar kesintisiz devam etti.

Kolay’ın Gelini Emine Kolay, “Kayınvalidem 6 yıl önce beyin kanamasından felç geçirdi. 6 yıldır yürüyemiyor. Seçimlerde oy kullanamadığı için ağladı. Geçen seçim. Kızım böyle bir hizmet olduğunu söyledi. Yetkilileri arayıp yardım istedi. Sağ olsunlar buraya gelip bize yardım ettiler. Allah devletimizin yardımcısı olsun” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu