Ekonomi

Unico Sigorta, özel yatırım fonu ile sektördeki ‘öncü’ konumunu güçlendiriyor

Unico Sigorta, özel yatırım fonu ile sektördeki “öncü” konumunu pekiştiriyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Unico Sigorta’nın Azimut Portföy Yönetimi ve Özgür (TL) Özel Fon kuruluşu ile SPK nezdindeki TL imzalı iş ortaklığı başvurusu Mayıs ayında sonuçlandı.

“USS” kodu ile işlem görmeye başlayan fon kısa sürede 1 milyar TL’lik fon büyüklüğünü aştı. Profesyonel bir anlayışla yönetilerek piyasa ortalamasından pozitif ayrışmış getiri sağlamayı hedefleyen şirket, güçlü mali yapısı ile fon büyüklüğündeki artış trendini sürdürmeyi hedeflemektedir.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Unico Sigorta Genel Müdürü Nadir Güzeler, ana faaliyet alanları olan sigortacılığın yanı sıra yatırımlarda da yenilikleri ve değişen beklentileri uyumlaştırarak yatırım stratejilerini hayata geçirdiklerini belirtti.

Şirketin büyüme stratejisi doğrultusunda değerli bir adım attıklarını ve haziran başında hayata geçirdikleri özel yatırım fonu ile rekabet avantajı elde etmeyi hedeflediklerini belirten Güzeler, şunları kaydetti:

“Fon büyüklüğü ve 1,1 milyar TL maliyetle %0,16 pazar payı göz önüne alındığında hızlı bir başarıya imza attık. Bu başarının şirketimizin finansal gücünü ve büyüme potansiyelini daha da artıracağına inanıyoruz. Özel yatırım fonu şirketimizin itibarına güç katacak.” Bu sayede müşterilerimize daha rekabetçi primler ve daha yeterli hizmetler sunarken şirketimizin risklerini çeşitlendirecek ve daha doğru bir risk yönetimi sağlayacağız.Ayrıca acentelerin de katılabileceği bir düzenleme planlıyoruz. Bu fonda şirkete sunulan teminat fiyatlarının yanı sıra esneklik sunmayı ve Unico Sigorta’nın yarattığı getiri oranına ortak olmayı hedefliyoruz.Böylece kurumun artı yaratma yaklaşımını güçlendireceğiz. tüm paydaşları ve iş ortakları.”

Verilen bilgilere göre https://www.tefas.gov.tr/ adresinden şirketin yatırımları ve fon büyüklüğü gerçek zamanlı olarak görüntülenebiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu