Haber

Twitter Dosyaları, FBI’ın 2020’de Twitter yöneticilerini hacklediğini gösteriyor

2020’de ABD Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) Twitter yöneticilerini (ABD dışından) “devlet propagandasını” yeterince bildirmemekle sorumlu tuttuğu ve şirketin güvenlik uygulamaları hakkında yazılı yanıt talep ettiği ortaya çıktı.

Twitter Dosyaları adı altında yayınlanan açıklamalara bir yenisi daha eklendi.

Serbest gazeteci olarak bilinen Matt Taibbi’nin FBI’ın (ABD dışından yapılan) “devlet propagandasını” yeterince rapor etmemesi hakkında Twitter’a ağır sorular yönelttiği FBI’ın talebi üzerine büro ile sosyal medya platformu arasında çıkan anlaşmazlık Twitter hesabında yaptığı paylaşımlarda. meydana geldiği görüldü.

Taibbi, “Temmuz 2020’de San Francisco’dan FBI ajanı Elvis Chan, (eski) Twitter yöneticisi Yoel Roth’a FBI’ın siber tehdit birimi olan Yabancı Etki Görev Gücü’nün (FITF) yazılı sorularını beklemesini söyledi.” sözlerini verdi.

İki teşkilat arasındaki yazışmalar, FBI’ın 2020’deki bir brifingde Twitter’dan hoşnut olmadığını belirterek, “platformdaki resmi propaganda aktörlerinin son zamanlarda çok aktif olduğunu gözlemlemediğini ima ediyor.”

Taibbi’ye göre FBI daha sonra Twitter’a yabancı hükümet propagandasının çok aktif olmadığı sonucuna nasıl vardığını sordu ve Twitter’a dış tehditlerin yaygın olduğunu kanıtlamak için yazılı bir yanıt bekleyen bir liste gönderdi.

Eski Twitter yöneticisi Roth, FBI’ın yazılı yanıt talebinden rahatsız olurken, FBI sosyal medya platformundan gelen taleplerin normal bir prosedür olduğu konusunda ısrar etti.

Taibbi, devam eden “Twitter Dosyaları” raporları aracılığıyla Elon Musk öncesi Twitter ile ilgili daha fazla açıklamanın geldiğini duyurdu.

Twitter ve FBI arasındaki iletişim açığa çıktı

Twitter’ın eski yönetimi ile FBI arasındaki sansür yazışmalarını ortaya çıkaran Taibbi’nin daha önceki paylaşımları, şirketin üst düzey bir yetkilisi ile FBI arasında sosyal medya platformundaki paylaşımları sansürlemek için bir iletişim olduğunu göstermişti.

Bu iletişimin, Ocak 2020 ile Kasım 2022 arasında şirketin üst düzey bir yöneticisi ile FBI arasında 150’den fazla e-postayı kapsadığı belirtildi. Postada FBI’ın Twitter’ın şartlarını ihlal eden hesapların listesini hazırladığı bildirildi. servisin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu