Haber

ABD, Türkiye’deki 5 şirkete ve 1 Türk vatandaşına yaptırım uygulayacak

İngilizce haberlerReuters’e konuşan ABD Hazine Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Türkiye Türkiye’deki 5 şirkete ve 1 Türk vatandaşına yaptırım uygulanmasına karar verdiğini söyledi. Kararın bugün açıklanacağını belirten yetkili, bu şirketin ve Türk vatandaşının Rusya’ya yönelik yaptırımları ihlal etmekle suçlandığını da belirtti.

KARARIN ZAMANLAMASI ÇEKİCİ

Ayrıca adı geçen şirket ve şahsın nakliye ve ticaret şirketlerinin, Rusya savunma bakanlığına bağlı gemilere yönelik yaptırımların kaldırılmasına yardımcı olduğu belirtildi. Reuters bu hamleyi bildirdi Türkiye İlişkileri açısından çok kritik bir döneme gelindiğini belirtti. Ajans, ABD’nin İsveç’in NATO üyeliğini onaylamak için parlamentoyu açmasının beklendiğine dikkat çekti.

“18 AYDIR ENDİŞELERİMİZİ PAYLAŞTIK”

Son zamanlarda, aralarında ABD Hazine Bakanı Wally Adeyemo’nun da bulunduğu birçok üst düzey ABD yetkilisi, Türkiye Gelip iletişime geçti. Reuters bu ziyaretleri “herhangi bir Türk şirketinin Rusya’ya yardım etmesini engellemeye yönelik bir kampanya” olarak yorumladı.

Reuters’a konuşan ve ismini açıklamayan yetkili, “Son 18 aydır endişelerimizi Türk hükümeti ve özel sektörle paylaşarak kurum ve kuruluşlarla iş yapmanın ciddi risklerini anlattık” dedi. Rus savaşıyla ilgili olarak onay verdik.”

HANGİ ŞİRKETLERE YAPTIRIM YAPILACAK?

ABD Hazine Bakanlığı’nın Margiana İnşaat Dış Ticaret ve Demirci Bilişim Ticaret Sanayi’ye yaptırım uygulayacağı belirtilirken, Denkar Ship Construction adlı şirkete de yaptırım uygulanacağı belirtildi. CTL Limited’in yanı sıra ID Ship Agency ve sahibi İlker Doğruyol’a da yaptırım uygulanacağı belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu