Dünya

Suudi Arabistan Maliye Bakanı’ndan Türkiye’ye destek açıklaması

Dünya Ekonomik Forumu’nda Bloomberg’e konuşan Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed Abdullah Al-Jaddah, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu “kırılgan ülkelere” ekonomik destek verdiklerini belirtti.

Al-Jaddah, “Dünya, güç güvenliği ve enflasyon gibi birçok zorlukla karşı karşıya. Davos, diyaloga girmenin iyi bir yolu. Çin’in açılması sürpriz değil. Sıfır covid poliçeleri vardı, şimdi anladılar ki kısıtlamaları tekrar kaldırmak zorundalar. Bu dünya ekonomisi için sorunsuz bir gelişme. Çin’in geri dönmesi tedarik zinciri açısından değerli. Güç tarafında yapmaya çalıştığımız şey, dünyaya yeterli güç kaynağı sağlamak için hem geleneksel hem de yenilenebilir enerjiye elimizden geldiğince yatırım yapmaya çalışmak.”

Birçok ülkenin resesyon riski altında olduğunu ve dünya ekonomisinin desteğe ihtiyacı olduğunu belirten Al-Jaddan, “Bazı ülkeler borçlarını çeviremeyerek temerrüde düştü, daha fazla ülkenin temerrüde düşme ihtimali var. “En savunmasız ülkelere yardım etmeliyiz” dedi.

Suudi Arabistan’ın Pakistan’a verdiği takviye kuvvetlerin sorulması üzerine Al Jaddah, “Sadece Pakistan’a değil, Mısır ve Türkiye’ye de ekonomik destek sağlıyoruz. vermeye devam edeceğiz. Bu konuda çok taraflı uluslararası ve bölgesel kuruluşlarla çalışıyoruz. Sadece hibe ya da mevduat aktarmıyoruz, bu ülkelerde büyük yatırımlar da yapıyoruz. Yatırım fırsatlarını da değerlendirmeye devam ediyoruz” dedi.

haber-selcuk.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu