Haber

BM Uzmanları: ABD’de Kolluk Kuvvetlerinde Irkçılık Var

YENİ Birleşmiş Milletler tarafından atanan Kolluk Kuvvetleri Bağlamında Irksal Adaleti ve Eşitliği Geliştirmek İçin Uluslararası Bağımsız Uzman Sistem, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kolluk kuvvetlerindeki ırkçı uygulamaların ülkenin kuruluş ve kölelik tarihiyle bağlantılı olduğunu değerlendirdi.

Mekanizma kapsamında atanan uzmanlar, ABD’de 24 Nisan-5 Mayıs tarihlerinde Washington, Atlanta, Los Angeles, Chicago, Minneapolis ve New York’ta gerçekleştirdikleri toplantıların ardından tespitlerine ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

Dr. Tracie Keese, röportajlarında ırksal eşitlik konusunda köklü sorunlar olduğunu gördüğünü ve bunların çözülmesi gerektiğini söyledi.

ABD’de ırksal eşitsizliğin Afrika kökenli insanların günlük yaşamını etkilediğini belirten Keese, bu alandaki duyarlılığın ve durumun kabulünün teşvik edilmesi gerektiğini kaydetti.

“ABD’nin kölelik tarihiyle yüzleşme zamanı geldi”

Keese, “ABD’deki ırksal eşitsizlik, bu ülkenin kuruluşuna kadar uzanıyor. Bunu hızlı bir şekilde çözmek kolay değil. Devletin tüm kesimlerinin birlikte hareket etmesi gerekiyor. Slogan ve çağrıların ötesine geçmek için kapsamlı reform ve liderliğe ihtiyaç var.” kölelik ve yasal Ayrımcılığın mirası, bugün Afrika kökenli insanların günlük yaşamlarını etkilemeye devam ediyor.” sözünü kullandı.

Söz konusu şahısların kolluk kuvvetleriyle temaslarının her alanda ırk ayrımcılığına maruz kaldığına dikkat çeken Keese, sistematik ırkçılığın siyahilerle kabahatler arasında zedeleyici bir bağ oluşturduğunu söyledi.

Keese, yetkililerin buna karşı konuşması gerektiğini belirterek, “ABD’nin kölelik tarihi ve bunun ırk üzerindeki mevcut etkisiyle yüzleşmenin zamanı geldi.” dedi.

Kolluk kuvvetlerindeki “beyaz üstünlüğü” fikrinin polis gücünü de etkilediğine dikkat çeken Keese, ülkedeki siyahi toplumun genel olarak bir “tükenmişlik” duygusuyla uğraştığını söyledi.

“Kolluk kuvvetlerinin çocuklara karşı güç kullandığını duyuyoruz”

prof. Juan Mendez ise kolluk kuvvetlerinde ırkçılıkla mücadele için imzalanan kararnameleri memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Federal hükümet ve Kongre’yi “liderlik göstermeye ve gerekli federal fonları sağlamaya” davet eden Mendez, güç kullanımına ilişkin ulusal standartlar belirleme gereğinin altını çizdi.

Mendez, güçlerin kullandığı gücün büyük kısmının federal düzeyde soruşturulması gerektiğini belirterek, “Büyük ihlallerin hesabının sorulabilmesi için tüm hükümet birlikte hareket etmelidir. Hesap verebilirlik hem geçmiş, hem de şimdiki ve gelecekteki ihlaller için geçerli olmalıdır.” dedi.

Mendez, elde ettikleri bilgilere göre daha önce hatalı bulunan polislerin başka bir şubeye atandığına dair iddiaların olduğunu belirterek, Mendez, ülke genelinde bilgi bankası olması gerektiğini ve söz konusu durumların endişe verici olduğunu söyledi.

“Irksal profilleme”nin de yapıldığını belirten Mendez, bu çerçevede “kimin tehlikeli” olduğunun belirlenmesinin çok yanlış olduğunu belirterek, “Irksal profilleme kanunen yasaklanmalı. Bu çerçevedeki uygulamalar soruşturulmalı ve suçlular yargılanmalıdır. cezalandırılmış.” söz konusu.

Mendez, güç kullanımına ilişkin yerel standartların bulunduğunu kaydederek, bunların uluslararası standartları karşılamadığını anlattı.

Mendez, “Okullarda polis varlığının arttığına dair raporlar aldık. Okullarda kolluk kuvvetlerinin çocuklara karşı güç kullandığını duyuyoruz” dedi. terimleri kullandı.

Cezaevlerinde ise “hücre hapsi” uygulamasını gördüklerini belirten Mendez, “ABD’de her gün 80 bin tutuklunun hücre hapsine mahkum edildiği tahmin ediliyor. Bu rakam ürkütücü.” söz konusu.

İnsan Hakları Kurulu tarafından kurulan, Kolluk Kuvvetleri Bağlamında Irksal Adalet ve Eşitliği Geliştirmek için Uluslararası Bağımsız Uzman Mekanizmasının tamamlanmış raporunu Eylül veya Ekim ayında Konsey’e sunması bekleniyor.

merzifon-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu