Haber

Başkan Altay: “Tarım ve hayvancılık bir üst aşamaya taşınacak”

KONYA (İGFA) –Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilçe ziyaretleri kapsamında Kadınhanı ve Sarayönü’ndeki açılışlara katılarak esnafla buluştu.

İlk olarak Kadınhanı ilçesini ziyaret eden Önder Altay burada; AK Parti Konya İl İdare Meclisi Üyeleri Yaşar Esaslı, Yavuz Selim Özkan, Kazım Keçeci, Kadınhanı Belediye Başkanı Mehmet Badem, Millet İttifakı Kadınhanı Belediye Başkanı Adayı İrfan Karaca, AK Parti Kadınhanı İlçe Başkanı Faruk Çifçi ve MHP Kadınhanı İlçe Başkanı Tevfik Yağcı, AK Parti ile birlikte açılışını yaptı Seçim Uyum Merkezi.

Kadınhanlı esnafına kolaylıklar dileyen Önder Altay, Kadınhanı Kentsel Dönüşüm Alanında incelemelerde bulundu, ardından Sarayönü ilçesine giderek, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Binasının açılışını yaptı.

“İLÇEMİZDE TARIM VE HAYVANCILIĞIN DAHA İLERİ SEVİYELERE TAŞINACAĞINA İNANIYORUZ”

Açılışta konuşan Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, “Bu kadar yoğun tarım ve hayvancılığın yapıldığı bir yerde çiftçilerimize hizmet etmek üzere inşa edilen hizmet binası için Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. İlçemizde tarım ve hayvancılığın daha üst seviyeye taşınacağına inanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, her talebimizde yanımızda oldunuz. Bir metropol şehir olarak ilçemize sayısız eser kazandırdınız. “Çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“YENİ HİZMET BİNAMIZ ÇİFTÇİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Konya Tarım ve Orman İl Müdürü Duran Seçen, Sarayönü’nün yaklaşık 1 milyon dekar tarım alanı ve yaklaşık 3.600 çiftçisiyle Konya’da değerli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “Bu hizmetten dolayı şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. ne kadar düzgün bir çalışma ortamımız var. “Yeni hizmet binamızın Sarayönü’müze, çiftçimize ve Konya’ya hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“BÜYÜKŞEHİRİMİZİN KATKILARINI HER ALANDA HİSSETİYORUZ”

Sarayönü Kaymakamı Lütfullah Göktaş, “Sarayönü’nde; Büyükşehir Belediye Başkanımızın katkılarını tarımdan sanayiye, eğitimden sağlığa her alanda hissediyoruz. Biz de buna bizzat şahidiz. Bu anlamda kendilerine özellikle teşekkür ediyorum. Hizmet binamızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

BÜYÜKŞEHİR KANUNU İLE 3 TEMEL HEDEF BELİRTİLDİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi olarak altyapıları tamamlanan ilçeler, sosyal yaşamın gerçekleştiği fiziki alanlar, tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların geliri olmak üzere kendilerine üç ana hedef belirlediklerini söyledi. Yeni Büyükşehir Kanunu ile göreve geldikleri andan itibaren hayvancılık.

“ÇİFTÇİLERİMİZE ÇOK DESTEK VERİYORUZ”

Konya Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle tarımla uğraşanların gelirlerinin artırılması konusunda birçok destek, eğitim ve hizmet sunduklarını hatırlatan Başkan Altay, “Ayrıca AK Parti hükümetlerimizin de çiftçilerimize çok yoğun bir desteği var. Cumhurbaşkanımızın varlığı. Çiftçilerimiz bu destekleri Tarım İlçe Müdürlükleri aracılığıyla kullanıyor. Bakanlıkla yaptığımız protokol kapsamında ilçelerimizde İlçe Tarım Müdürlüğü binaları yapıyoruz. Birçok ilçede tamamlanarak hizmete açıldı. “Bugün hizmete başlayan Sarayönü İlçe Tarım Müdürlüğümüzün açılışını yapıyoruz” dedi.

“EN BÜYÜK DESTEKÇİLERİMİZ BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ VE KURUM ÜYELERİMİZDİR”

Yeni hizmet binasının çiftçilere ve Sarayönü’ne hayırlı olmasını dileyen Önder Altay, “Bundan sonra da tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın gelirlerinin artırılması için çaba göstermeye devam edeceğiz. Yeni Büyükşehir Kanunu ilçelerimizde çok hızlı bir fiziki değişimi beraberinde getirdi. Özellikle altyapının tamamlanmasıyla birlikte doğalgaz artık ilçelerimizde standart hale geldi. Pek çok vatandaşımız bunun konforunu kullanıyor. Ayrıca atık su arıtma tesislerinden yollara, sosyal tesislerden kent konaklarına ve tarımsal desteklere kadar birçok alanda hizmet vermekteyiz. Bu konuda en büyük destekçilerimiz belediye başkanlarımız ve teşkilat üyelerimizdir. “Sayın belediye başkanımıza uyumlu bir çalışma ortamı sağladığı için teşekkür ediyorum.”

AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Yaşar Esaslı, Yavuz Selim Özkan, Kazım Keçeci, AK Parti Sarayönü İlçe Başkanı Gamze Karacan, MHP Sarayönü İlçe Başkanı Mehmet Kozan’ın katıldığı programda, konuşmaların ardından İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Binası dualarla açıldı. .

Sarayönü AK Parti Seçim Uyum Merkezi’nin açılışına da katılan Önder Altay, ilçe esnafını da ziyaret ederek başarılar diledi.

kadinhani-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu