Teknoloji

Windows Güncelleme Sırasında Bilgisayarınızı Kapatıyorsanız Bu İçeriği Hemen Okumalısınız!

Bilgisayarların güncelleme işlemi genellikle iki aşama Şunlardan oluşur: indirme ve kurulum. Her iki düzeyde bilgisayarı Kapatfarklı riskler taşır.

Güncelleme sırasında bilgisayarınızı kapattığınızdan emin olun. neden olabileceği sorunlar ve bunlardan nasıl kaçınabileceğinizAçıklayalım:

İlk ele alacağımız konu şu: Güncelleme indirilirken veya kurulurken bilgisayarınızı kapatırsanız ne olur?

Güncelleme indirilirken veya yüklenirken bilgisayarınızı kapatırsanız genellikle Büyük bir sorun yaşamazsınız.Çünkü bu aşamada güncelleme belgeleri işletim sisteminizin önemli kısımlarını değiştirmedi.

Yani bilgisayarınızı tekrar açtığınızda, kaldığı yerden devam etmek veya yeniden başlamak mutlak. Ancak elbette bazen güncelleme belgeleri bozuk ya da eksik olabiliyor.

Bu durumda süreci yeniden başlatveya güncelleme araçlarını kullanarak sorunu çözmeniz gerekebilir.

Şimdi gelelim asıl sorumuza: Güncelleme yüklenirken veya tamamlanırken bilgisayarınızı kapatırsanız ne olur? (Kısacası ayvayı yiyebilirsiniz.)

Bilgisayarınız güncellenirken işletim sistemi ve diğer programlar yeni belgeleri indirir Eski belgeleri siler veya değiştirir. Bu işlemler sırasında bilgisayarınızı kapatırsanız, dokümanların indirilmesi, silinmesi veya değiştirilmesi Tamamlanmamış kalabilir.

Bu durumda bilgisayarınızın çalışması için gerekli belgeler eksik veya hasarlı olabilir. Bu, bilgisayarınızın başlamamasına, yavaş çalışmasına veya çarpmakneden olabilir?

Ayrıca bilgisayarınızda açık olan belge, fotoğraf, resim gibi belgeleriniz de güncelleme sırasında zarar görebilir. Bu belgelerin bir kısmı veya tamamı silinebilir veya bozulabilir. Bu senin için değerli verilerinizi kaybetmekYol açar.

Daha da kötüsü, bilgisayarınız donanım hasarına uğrayabilir.

Bilgisayarınız güncellenirken sadece yazılım değil, aynı zamanda teçhizat da etkilenir. Örneğin BIOS (Temel Giriş/Çıkış Sistemi) adı verilen ve bilgisayarınızın temel işlevlerini yöneten bir yazılım bu sırada değiştirilebilir.

Bilgisayarınızın BIOS’u anakart, işlemci, bellek, hard disk, ekran kartı gibiDonanım bileşenleriyle iletişim kurar ve BIOS’un güncellenmesi bilgisayarınızın daha iyi çalışmasını sağlar.

Ancak BIOS güncellenirken bilgisayarınızı kapatırsanız, BIOS bozulmuş olabilir.bu da Bilgisayarınız başlatılamayabilir veya donanım bileşenleri tanınmayabilir.neden olabilir?

Ayrıca bu işlem sırasında bilgisayarınızın güç kaynağı, fan, soğutma sistemi gibi donanım modülleri de çalışır durumda olacaktır. Bu alanların aniden kapatılması da bunlara neden olacaktır. zarar verebilir.

Ayrıca bilgisayarınızın güvenliğini de tehlikeye atmış olursunuz.

Bilgisayarınız güncellenirken işletim sisteminiz ve diğer programlarınız; güvenlik açıklarını kapatma, virüs, casus yazılım, fidye yazılımıGibi kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma sağlamak için yeni güvenlik yamaları alır.

Bu güvenlik yamaları bilgisayarınızı ve verilerinizi çeşitli tehditlerden korur. siber saldırılardan Korunamayacak kadar değerli. Ancak işlem sırasında bilgisayarınızı kapatırsanız bu güvenlik yamalarını tam olarak alamayacaksınız.

Bu durumda bilgisayarınız güncelliğini yitirmiş ve güvenlik açıkları bulunan yazılımlarla çalışmaya devam eder. Bu, bilgisayarınızın ve verilerinizin Siber saldırılara karşı daha savunmasız hale gelmegelmesine neden olur.

Sürece başlamadan önce neler yapabilirsiniz?

Güncellemeye başlamadan önce önemli verilerinizi yedekleme mutlak. Bu sayede olası herhangi bir olayda veri kaybı yaşamazsınız.

Ayrıca işlem yapılırken bilgisayarınızın elektriğinin kesilmemesini sağlamak için. şarj cihazını takılı tutunKesintisiz bir güç kaynağı kullanmanızı veya dizüstü bilgisayarınızın pilini tam olarak şarj etmenizi öneririz.

İşlem sırasında bilgisayarınızın donmasını önlemek için arka planda çalışan programları kapatantivirüs yazılımınızı devre dışı bırakmanız veya bilgisayarınızın sıcaklığını kontrol etmeniz yararlı olabilir.

Özetle; Bu işlemi yaparken bilgisayarınızı kapatmanız işletim sisteminizin zarar görmesine ve veri kaybına neden olabilir. İşlem sırasında bilgisayarınızı açık tutmanız, tamamlanmasını beklemeniz ve olası sorunlara karşı önlem almanız bilgisayarınız için kritik öneme sahiptir. Bilgisayarınızın sağlığı için Güncellemeleri ihmal etmeyinVe bunu yaparken asla bilgisayarınızı kapatmayın.

Güncellemenizi öneririz bazen bunu hemen yapmayın. İnternetten detaylara bakıp sonuçları görmek bazı durumlarda faydalı olabilir. Ayrıca Windows’un bu konuda bazen bilgisayarınızı çökerttiğini de biliyorsunuz. kötüleşmekgetirebilir.

Peki şimdi asıl sorumuza gelelim: Güncelleme yapılırken hiç bilgisayarınızı kapattınız mı veya işlem sırasında “Bunu bekleyeceğim” deyip bilgisayarınızın fişini çektiniz mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak: Technewstoday, TheWindowsClub, Stellarinfo, MiniTool

İlginizi çekebilecek diğer içeriğimiz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu