Haber

Ulaş Karasu: “Tmo Bu Deprem Günü’nde Vatandaştan Kayısı Alıp Yardım Etmeli”

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, 6 Şubat depreminden etkilenen Malatya’da köylülerin ürettiği kayısıların ellerinde kaldığını belirterek, Toprak Mahsulleri Ofisi’nden bu eserlerin satın alınmasını ve üreticilere destek verilmesini istedi. Karasu, “Çağrımız Daire’ye. Daire bir an önce vatandaşımızın elinden kayısıyı alıp bu deprem gününde vatandaşlarımıza en azından yardım etsin.”

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Polatderesi köyünde kayısı üreticileriyle bir araya geldi. Köylülerin sorunlarını dinleyen Karasu, şunları söyledi:

“Doğanşehir’de vatandaşlarımızın konutları yıkıldı. Aynı şekilde Polatderesi’ndeki konutların neredeyse tamamına ulaşılamıyor, konutlar yıkıldı. Vatandaşlarımızın bir sıkıntısı daha var. Geçen kayısıyı satamaz oldular” Kayısıları ellerinde kalıyor” diyenler, “Hiç olmazsa vatandaşlarımız bu konuda mağdur olmasın. Bir yıldır vatandaşımızın eserlerinin tamamına yakını depolarında. Daireye davetimiz: Daire vatandaşımızın elindeki kayısıyı bir an önce almalı ve en azından bu şok gününde vatandaşlarımıza yardım etmelidir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu