Haber

SÜT-BİR, Bursa Yenişehir’deki küpe çalışmalarını yürütecek

Gürhan ADANA – Yenişehir Memleketi / BURSA (IGFA) –Süt Üretici Birlikleri, 2023 ve 2024 yıllarında Bursa’nın Yenişehir, İnegöl, Karacabey ve Büyükorhan ilçelerinde buzağıların etiketlenmesini gerçekleştirecek.

Yenişehir SÜT-BİR Başkanı Nazif Tuna, küpe çalışmasına ilişkin protokolün Bursa Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde imzalandığını bildirdi.

Yasa gereği buzağılara küpe takılması gerektiğini hatırlatan Tuna, “Birlik olarak 3 yıldır bu işi yürütüyoruz. İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül’ün de katıldığı törenle protokole imza attık. küpe işini de 2 yıl daha yürüteceğiz. Öte yandan Damızlık Damızlık Yetiştirici Birlikleri’nin de kendi küpeleri var. Üyelerinin buzağılarını etiketleme işini de yürütecek” dedi.

Buzağıların etiketlenerek kayıt altına alındığını anlatan Tuna, “Buzağının tescili ile devlet desteklerinden faydalanmak mümkün. Aksi halde hem destekten yararlanılamıyor hem de hayvanın nakli ve satışı yasal olarak mümkün olmuyor. ” Yenişehir’de her yıl ortalama 7 bin 500 buzağıya küpe takıldığını belirten Tuna, Birlik yetkilisinin köylere giderek küpe işi yaptığını kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu