Ekonomi

Stellantis, ABD’de pil tesisi kurmak için Samsung ile ortak oldu

Jeep’in ana şirketi stellantis, Kore’nin Samsung’u SDIABD’de ikinci bir elektrikli araç aküsü fabrikası kurmak için şirketle iş birliği yaptığını duyurdu.

Firmalar, şu anda yeni tesislerinin yerini değerlendirdiklerini belirtti. Basın bültenine göre, iki şirket şimdiden bir mutabakat zaptı imzaladı, ancak sürecin sonuçlandırılması nihai belgelerin imzalanmasına bağlı.

Kurulacak tesis hakkında açıklama, Stellantis CEO’su Carlos Tavarestarafından yapılan açıklamalarla örtüşmektedir.

Tavares, Fransa’da katıldığı bir etkinlikte Amerika’da iki büyük tesise daha sahip olmanın gerekliliğinden bahsetti. Tavares’in bu konudaki yorumları, mercedes-benzVe Toplam Enerjilerortak girişimin bir parçası olan Fransa’nın kuzeyindeki Billy-Berclau Douvrin’de bir fabrikanın açılışı ile bağlantılı olarak yapılmıştır.

Tavares’in açıklaması “Bu yeni tesis, on yılın sonuna kadar Kuzey Amerika pazarı için en az 25 yeni akülü elektrikli araç teslim etme agresif hedefimize ulaşmamıza katkıda bulunacak.”söz konusu.

Şu an itibariyle, şirketler Indiana, Kokomo’da bulunan bir tesisin yan kuruluşlarıdır. Stellantis’in ayrıca, Windsor, Ontario’daki bir pil tesisi için LG Energy Solution ile başka bir sözleşmesi daha var.

Windsor tesisinin inşaatı, Kanadalı yetkililerle Stellantis arasındaki sübvansiyonlar konusunda çıkan anlaşmazlık nedeniyle ertelendi. Ama bu sorun artık çözüldü.

STLA hisseleri piyasa öncesi dönemlerde %1,20 arttı.

habersehitkamil.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu