Haber

Sparta Prag Teknik Direktörü Brian Priske: Galatasaray maçını kazanırsak oyuncularımızın özgüveni artacak

Sparta Prag Teknik Direktörü Brian Priske, yarın Galatasaray’a karşı zorlu bir maç oynayacaklarını ancak maçı kazanmaları halinde oyuncularının özgüveninin artacağını söyledi.

Çek temsilcisi Sparta Prag, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu ilk maçında yarın saat 20.45’te RAMS Park’ta Galatasaray ile karşılaşacak. Sparta Prag Teknik Müdürü Brian Priske, bu maç öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

“İyi bir maç çıkaracağımıza inanıyorum”

Ligde 55 gün aradan sonra 4 gün önce ilk resmi maçını nasıl oynadıkları ve bu durumun kendilerini nasıl etkileyeceği sorulduğunda Priske, “Çek Ligi’nin böyle olduğu bir gerçek var. Bir ara vardı, ama 1 maç da olsa ligde oynadığımız için mutluyum. Takımdan memnunum. Atmosfer zaten mevcut.” “Biliyoruz. Onlar da motive ve buna hazır. İyi bir maç çıkaracağımızı düşünüyorum” dedi.

“Bizim için zor bir maç olacak”

Danimarkalı teknik adam, Galatasaray karşısında zorlu bir sınav vereceklerini belirterek, “Kolay bir maç olmayacak. İyi bir takımlar. Çek Ligi’nde alışık olmadığımız bir maç olacak. Bu bir takım. Şampiyonlar Ligi’nden gelenler var. Ligde de başarılılar, zirvede F.Bahçe ile mücadele ediyorlar. İyi durumdalar.” “Bizim için zor bir maç olacak ama biz de ona göre hazırlandık” dedi.

“En fazla 95 dakika koşmamız ve konsantre olmamız gerekiyor.”

46 yaşındaki teknik adam, Avrupa’da oynadıkları müsabakaların da farklı kalitede olduğuna değinerek, “Maalesef Çek Ligi gibi olmadığı bir gerçek. İyi mücadele etmemiz lazım. Koşmamız lazım.” Maksimum 95 dakika çalışıp konsantre olacağız. Böyle bir maçı kazandığımızda takımın özgüveni de artacaktır.” Şu cümlelere yer verdi:

“En ufak bir hata yaparsak bizi cezalandıracaklar.”

Brian Priske, “Evimizde oynadığımız maçlarda daha rahatız ama deplasman maçları daha zor” diyen Brian Priske, şöyle devam etti:

“İyi bir takımla karşılaşacağımız için hem fiziksel hem de zihinsel olarak konsantre olmamız gerekiyor. Hem sahada hem de yedek kulübesinde kaliteli oyuncuları var. En ufak bir hata yaparsak bizi cezalandıracaklar. Herkesin maksimum performansını vereceğine inanıyorum. “

“Türkiye’de bir takıma karşı mücadele etmek güzel bir duygu”

Daha önce Belçikalı grup Royal Antwerp’in teknik direktörlüğünü yaparken 2021 yılında İstanbul’da Fenerbahce’ye karşı oynadığını ve genel olarak Türkiye’de oynamanın zor olduğunu vurgulayan tecrübeli teknik adam, “Hepsi iyi takımlar. Kaliteli bir lig. Güzel anılarım var ama hepsi olumlu. “Yarın sahaya adım attığınızda atmosferin ne kadar harika olduğunu hissedeceksiniz. Türkiye’de bir takıma karşı mücadele etmek güzel bir duygu” dedi.

Priske, Galatasaray’ın yıldız isimleri için özel bir hazırlık yapmadıklarını da sözlerine ekledi.

“Oyuncuların birbirleriyle iletişim kurması önemli”

Yarın oyuncular arasındaki bağlantının iyi olması gerektiğini belirten Brian Priske, “Adrenalin yüksek olacak. Önemli olan sadece sakin kalmak değil. Oyuncuların birbirleriyle iletişim kurması ve birbirini tutması önemli. sakinlik.”

Galatasaray maçının oyuncularının kendilerini göstermeleri için iyi bir fırsat olduğunu belirten Danimarkalı teknik adam, maçı geçme şansını yüzde 50 olarak gördüğünü söyleyerek konuşmasını tamamladı. – İSTANBUL

lapseki-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu