Haber

MSB’den Kış Egzersizi paylaşımı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) planladığı tatbikatlardan biri olan Kış Tatbikatı-2023, Kars’ta devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı, Kış Tatbikatı’na katılan Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin tatbikat görüntülerini paylaştı.

TSK’nın planlanan tatbikatlarından biri olan ve 18 Ocak’ta başlayan Kış Tatbikatı-2023 devam ediyor. Azerbaycan, Almanya ve İngiltere’nin de aralarında bulunduğu 17 ülkeden katılımcıların yer aldığı tatbikat, cumhuriyet tarihinin en geniş katılımlı kış tatbikatı olma özelliğini de taşıyor. Buna rağmen Sarıkamış ilçesinde devam eden Kış Tatbikatı, 2 Şubat’ta sona erecek. Zaman zaman eksi 18 dereceye kadar düşen şiddetli kış koşullarında devam eden tatbikata ilişkin görüntüler Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından paylaşıldı. ). Karın etkisi altına giren Sarıkamış’ta görevlerini yerine getirmeye devam eden Mehmetçik’in görüntüleri hayranlık uyandırıyor.

“Özel Kuvvetler Komutanlığımızın isimsiz kahramanlarını Kış Tatbikatında izleyelim”

MSB’den yapılan paylaşımda, “Özel Kuvvetler Komutanlığımızın her türlü belayı korkusuzca ve üstün başarıyla profesyonelce yürüten isimsiz kahramanlarını Kış Tatbikatında izleyelim” ifadelerine yer verildi.

Videolarda, Özel Kuvvetler Birliklerinin zorlu kış koşullarındaki harekat faaliyetlerine yer verildi. Tatbikatta 43 farklı tipte 651 araç ve 23 farklı çap ve tipte 865 silah kullanılıyor. Taarruz, hava taarruz harekatı, hava taarruz harekatı, hava ulaşımı ve lojistik üs faaliyetlerinin icra edildiği tatbikatta; Tank tümenlerinin yanı sıra topçu bataryaları, havan timleri, keskin nişancı timleri, Özel Kuvvetler Komutanlığı çalışanları, komandolar ve helikopterler görev yapıyor. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu