Haber

MSB: Bir haftada 33 terörist etkisiz hale getirildi

ANKARA (İGFA) –Milli Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında terörle mücadeleye ilişkin bilgiler verildi.

Buna göre geçtiğimiz hafta 33 terörist etkisiz hale getirildi. Yıl içinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 715, 2015’ten bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 39 bin 58 oldu.

Açıklamada, dün gece Irak’ın kuzeyindeki Metina, Gara, Avaşin, Hakurk ve Kandil bölgelerindeki terör hedeflerine yönelik hava operasyonu gerçekleştirildiği belirtildi.

Bu kapsamda teröristler tarafından kullanılan ve teröristleri sorumlu düzeyde barındırdığına inanılan mağara, barınak, barınak ve depoların da aralarında bulunduğu toplam 19 hedef başarıyla imha edildi ve çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Hedefler üzerindeki etkinin değerlendirilmesi devam etmektedir.

TACİZ GİRİŞİMLERİNE GEREKLİ CEVAP VERİLİR

Öte yandan, yıl içinde Suriye’deki operasyon sahalarımızda oluşturulan güvenlik ve huzur ortamını bozmaya yönelik 417 taciz ve saldırı girişimine gerekli yanıt verilmiş, 26’sı son haftada olmak üzere 1.298 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Açıklamada, terör yuvalarını gerektiği zaman ve yerde yok etme irade ve kararlılığının artan nüfuz ve ağır baskıyla devam edeceği, eli kanlı teröristler bu coğrafyadan silininceye kadar amansızca devam edeceği vurgulandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu