Haber

LGS tercihleri ​​ne zaman? LGS sınav tercihleri ​​ne zaman başlıyor? LGS’yi nerede ve nasıl seçmeli?

LGS kapsamında 4 Haziran 2023 tarihinde yapılan “Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumları Merkezi Sınavı” sonuçlarına meb.gov.tr ​​adresinden ulaşılabilir. Pekala, LGS tercihleri ​​ne zaman? LGS sınav tercihleri ​​ne zaman başlıyor? LGS’yi nerede ve nasıl seçmeli?

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILIR?

LGS sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer almaktadır. Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu 26 Haziran’da açıklanacak ve 3-19 Temmuz ortasında tercihler yapılacak. Seçim sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

REHBER 26 HAZİRAN, SEÇENEKLER 3-19 TEMMUZ

Sınavla ilgili detayları paylaşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Hatay’da yaptığı açıklamada sınav kılavuzunun Pazartesi günü açıklanacağını söyledi. Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Rehberi 26 Haziran’da yayımlanacak. Adaylar tercihlerini 3-19 Temmuz tarihlerinde yapabilecekler.

1 MİLYON 246 BİN ÖĞRENCİ BAŞVURDU

LGS merkezi sınavına bu yıl 8’inci sınıfta okuyan 1 milyon 246 bin 429 öğrenci başvurdu. İki oturumda gerçekleştirilen sınav, 15 bin 532 okul ve 81 bin 570 salonda gerçekleştirildi.

sulakyurthaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu