Ekonomi

Hisse Fiyatı Düşerken RTX İçin Olay Riski Yüksek Kalmaya Devam Ediyor – Gimme Credit

Tahvil analiz şirketi Gimme Credit, şirketin son çeyrek mali sonuçlarının ardından yayınladığı son raporunda, RTX’in 2034 vadeli tahvillerinin Düşük Performans notunu gösterge tahvile göre 2 baz puan farkla tekrarladı.

Gimme Credit analistleri, RTX’in hem dördüncü çeyrek hem de yılın tamamı için tatmin edici sonuçlar bildirdiğini belirtti. Şirket yönetiminin, Pratt & Whitney’in gelişmiş turbofan motorlarında kullanılan kusurlu toz metalin geri çağrılması nedeniyle mali kayıplara ilişkin daha önceki tahminleri doğrulamasının ardından borsa rahatlamış görünüyordu.

Analistler, “Şirketin hisse fiyatı %8’e kadar yükseldi ancak hâlâ geçen sonbaharda motor sıkıntısının duyurulduğu seviyenin önemli ölçüde altında” yorumunu yaptı. “Dürüst olmak gerekirse, şirketin geçtiğimiz çeyrekte hızlı bir geri alım programı kapsamında hisseleri geri satın almak için 10 milyar dolarlık beklenmedik bir borçlanma planını açıklamasından sonra bile hisse fiyatı pek bir iyileşme göstermedi.”

Analistler, bir şirketin, hisse fiyatlarında önemli bir artışa neden olmadan, hisselerini geri satın almak için bu kadar büyük miktarda borç alınan sermayeyi harcayabileceği yönündeki endişelerini dile getirdi. Bu da onların, şirketin gelecekte daha sıkı finansal stratejilere başvurup başvurmayacağı konusunda spekülasyon yapmalarına yol açıyor.

Sonuç olarak Gimme Credit, hisse fiyatı düşük kaldığı sürece şirketi etkileyecek önemli olayların meydana gelme riskinin yüksek olduğunu savunuyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

aksekiajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu