Haber

Eskişehir’deki madencilerden deprem bölgesine destek

Eskişehir Maden Kümesi Lideri Metin Çekiç, Eskişehir’deki madencilerin Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgeye destek olduğunu belirtti.

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Üyesi Çekiç, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen sarsıntılar yaşadığını belirterek, hemen madencilik departmanının kurulduğunu kaydetti. deprem felaketinin ardından kriz masası ve harekete geçti.

Eskişehir Valiliği ve AFAD ile bilgi alışverişinde bulunduklarını kaydeden Çekiç, şunları söyledi:

“Eskişehir Maden Kümelenmesi olarak üyelerimizle birlikte Valiliğimizin talimatına uygun olarak arama kurtarma gruplarımızı ve iş makinalarımızı ivedilikle bölgeye sevk ettik. bölgeye üye firmaların yanı sıra ısınma cihazları, gıda, giyecek, çadır, acil durum malzemeleri.Eskişehirli madenciler olarak bu süreçte elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.Halktan 10 bini aşkın madenci ve deprem bölgelerinde toplam özel departmanlarımız görev aldı.Gözümüzü kırpmadan kendi hayatlarını riske atarak insanüstü bir çabayla sayısız hayatı kurtardık.Madencilerimizi enkazdan kurtarmak için ne kadar teşekkür etsek azdır. Hakları ödenmiyor” dedi.

Çekiç, madencilik sektörünün yaraları sarmak için tüm imkanlarını seferber etmeye devam edeceğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu