Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörün yerleşmesine izin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün yoğun bir gündemle toplandı.

3 saat 15 dakika süren toplantı sona erdi.

Kritik toplantının ardından Cumhurbaşkanı bir açıklama yaptı.

ABD’nin Türkiye’ye F-16 satışını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kararın tatmin edici olduğunu vurguladı ve “Ülkemize yönelik kısıtlamaların kaldırılmasıyla Türk Savunma Sanayii daha hızlı ilerleyecektir.”söz konusu.

Açık mesajlar verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi ve terörle mücadeleye ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “Ekonomik programımızın olumlu yansımalarını önümüzdeki dönemde başta enflasyon olmak üzere diğer alanlarda da net bir şekilde göreceğiz.”İfadelerini kullandı.

“Terörün yerleşmesine izin vermeyeceğiz”

Terörle mücadeleye ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, şunları söyledi: “Türkiye, bedeli ne olursa olsun güney bölgelerinde ‘terörizm’in yerleşmesine izin vermeyecektir.”söz konusu.

“Ekonomiye olan inanç arttı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İkinci astronotumuzu uzaya göndereceğiz”

Milli Uzay Programımız kapsamında bir ilk olan insanlı hava görevini başarıyla tamamladık. Alper Gezeravcı görevini ve bilimsel deneylerini tamamlayıp ülkesine döndü, biz de kendisini kabul ettik. İlk uzay misyonumuzun gençlerimizin bilime olan ilgisini artırmasından memnuniyet duyuyoruz. Ülkemizin her alanda yaptıklarını değersizleştirmeyi beceri zannedenler ne yazık ki burada da rahat edemediler. Bu sığ anlayışı gördüğümüzde üzülüyoruz. Türkiye’nin geçmişte kaybettiği yıllara baktıkça bunları daha iyi anlıyoruz. Kronik rakiplere aldırış etmeden yolumuza devam ediyoruz. Yalova Sefine tersanesinde katıldığımız tek bir törenle TCG Derya, TCG İstanbul ve ona entegre silahlar, Marlin Sida kısacası birçok savunma sanayi ürününü Deniz Kuvvetlerimize teslim etmenin heyecanını yaşadık. Envanterimizde bulunan gemi ve silahların donanmamıza hayırlı olmasını diliyorum.

“F-16 kararı memnuniyet verici”

F-16 talebimizin olumlu sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz. Ülkemize yönelik kısıtlamaların kalkmasıyla Türk Savunma Sanayimiz daha da büyüyecek. 24 Ocak’ta Reisi’yi ağırladık. İmzaladığımız 10 farklı anlaşma ikili ilişkilerimizi geliştirmenin güzel bir ifadesi. Milli Güvenlik Komisyonumuzun Ocak ayı toplantısında sınır ötesi operasyonlarımızı kapsamlı bir değerlendirmeye tabi tuttuk. Bu gerçeği açıkça görüyoruz. Türkiye, terörü kaynağından temizleme stratejisiyle terörü dar bir alana hapsetmiştir. Türkiye elbette Irak’ın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine saygı duyuyor. Irak’ın terörle mücadele çabalarını içtenlikle destekliyoruz. Iraklı kardeşlerimizden haklı beklentimiz, Irak topraklarının ülkemize yönelik terör hareketleri için üs olarak kullanılmasına izin vermemeleridir. Dışişleri Bakanımız, MİT Liderimiz ve Milli Savunma Bakanımız bu konudaki hassasiyetimizi Irak makamlarına ilettiler.

“İstanbul’daki trafik sorununu bitireceğiz”

Partimizin ve Cumhur İttifakının adaylarını siyasi arenada tanıttık. 31 Mart seçim beyanını kamuoyuna sunduk. İzmir’de şehir hastanemizi ve bağlantı yollarımızı açtık. Gayrettepe-Kağıthane hattını 29 Ocak’ta hizmete açtık. İstanbul Havalimanı ile Gayrettepe arasında kesintisiz metro ulaşımı sağladık. İstanbul’da tamamlanan raylı sistemin uzunluğu 338,5 kilometreye çıktı. Şu anda toplam uzunluğu 52,7 kilometre olan 4 metro hattının inşaatı devam ediyor. ‘İstanbul’u Taşıyor’ mottosuyla şehrimizin trafik sorununu ortadan kaldıracak adımlar atmaya devam ediyoruz. 4 farklı proje kapsamında uzunluğu 34 kilometrenin üzerinde, 18 istasyonlu bir raylı sistemi şehrimize kazandıracağız.

“Diyanet, gelecek nesillerin yetiştirilmesinde de önemli sorumluluklar üstleniyor.”

Partimizin ve Cumhur İttifakının adaylarını siyasi arenada tanıttık. 31 Mart seçim beyanını kamuoyuna sunduk. İzmir’de şehir hastanemizi ve bağlantı yollarımızı açtık. Gayrettepe-Kağıthane hattını 29 Ocak’ta hizmete açtık. İstanbul Havalimanı ile Gayrettepe arasında kesintisiz metro ulaşımı sağladık. İstanbul’da tamamlanan raylı sistemin uzunluğu 338,5 kilometreye çıktı. Şu anda toplam uzunluğu 52,7 kilometre olan 4 metro hattının inşaatı devam ediyor. ‘İstanbul’u Taşıyoruz’ mottosuyla şehrimizin trafik sorununu sonlandıracak adımlar atmaya devam ediyoruz. 4 ayrı proje kapsamında uzunluğu 34 kilometrenin üzerinde, 18 istasyonlu bir raylı sistemi şehrimize kazandıracağız.

“Hedefimiz yılsonuna kadar 200 bin konutu teslim etmek.”

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta insanlık tarihinin en yıkıcı depremini yaşadık. 14 milyon insanımız doğrudan etkilendi. Kaybettiğimiz 53 bin şehidimizi bir kez daha anıyoruz. Depremin 1’inci yılında evleri teslim etmek ve acılarını paylaşmak için bölgedeydik. İmar çalışmaları aralıksız devam ediyor. Tek başımıza gezdiğimiz 5 ilde kura ile hak sahiplerine teslim ettiğimiz ev ve köy evi sayısı 31 binin üzerinde. Deprem bölgesinde 75 bin konutu 2 ay içerisinde teslim edeceğiz. Önümüzdeki dönemde 15-20 bin konutu sahiplerine kavuşturacağız. Hedefimiz yıl sonuna kadar 200 bin konutu vatandaşlarımıza teslim etmek. Biz sadece deprem bölgesinde konut yapmıyoruz. Altyapı ve üstyapı çalışmalarını da yürütüyoruz. İstihdamı ve üretimi canlandıracak projeleri devreye alıyoruz. Yerleşim ve İstihdam temasıyla yürüttüğümüz, deprem bölgesindeki şehirlerimizi savunma sanayi merkezlerine dönüştürecek yatırımlar bunlar. Ziyaretlerimizde bu güzel haberleri paylaştık. Deprem bölgesi tamamen onarılana kadar tüm gücümüzle çalışacağız. Aile Gençlik Fonu’na ilişkin mevzuat çalışmaları tamamlandı. İlk etapta deprem bölgesinde hayata geçireceğimiz fona 15 Şubat’tan itibaren başvuruları almaya başlayacağız.

“Türkiye artık bambaşka bir ligin oyuncusu”

31 Mart seçimleri yaklaştıkça, son 10 yıldır her seçim döneminde olduğu gibi, milletimizi tedirgin edecek görüntüler birbiri ardına ortaya çıkmaya başladı. Terör saldırılarından eski Türkiye’den borçlanmaya, provokatif açıklamalara kadar her türlü oyun oynandı. Ancak siyasetiyle, toplumuyla, ekonomisiyle artık farklı bir Türkiye var. Milletimiz geçen mayıs ayındaki seçimlerde bunu bir kez daha kanıtladı. İnşallah, yüzlerine çarpılan gerçeklere rağmen yerel yönetim seçimlerini ülkemizi yıpratmak için bir araç haline getirme hayali kuranları bir kez daha şevklerinden mahrum bırakacağız. 1950’de merhum Menderes’le başlayan bu ülkenin demokrasi ve kalkınma yolculuğunu 1960 darbesiyle kesintiye uğratanlar, hızla toparlanan siyasi ve ekonomik düzeni 1971 darbesi ve 1980 darbesiyle sabote edenler, Rahmetli Özal’ın 28 Şubat’taki büyük Türkiye hayalini sekteye uğratanlar yine darbe yaptı. Kaos silahına sarılanların, bu milleti sırtından bıçaklayanların devri artık bitti. Türkiye artık hem siyasi, hem ekonomik hem de askeri açıdan farklı bir ligin oyuncusu. İktidarımızın ilk 10 yılı vesayet ve gayretle, ikinci 10 yılı ise terörle ve milli irade hırsızlarıyla mücadelemizle geçti. Demokrasi ve kalkınma alanında atılımlarımızı sürdürdük. 2023 hedeflerimizin Türk Yüzyılı açılımının altyapısını oluşturmayı başardık.

“Mücadele bayrağını düşürmeden yola devam edeceğiz”

Dünya Gezisi olaylarıyla başlayan, 17-25 Aralık polis ve yargı darbe girişimiyle devam eden, şehirlerimizi hedef alan PKK terörüyle yükselen, hayatımızı hedef alan DEAŞ’ın 15 Temmuz darbesiyle zirveye ulaşan, ekonomimizi yok etme tehditleriyle genişleyen, Kovid-19’dan ve Rusya-Ukrayna savaşından beslenen, 6 Şubat depremiyle felakete maruz kalan ve bu kadar büyük zulme rağmen yine de hedeflerinden kopmayıp başarabilen bir ülkenin başka örneği var mı? programlarını uygulayacak mı? Mücadele bayrağını düşürmeden devam ettik ve devam edeceğiz. Bizim inancımızda karamsarlık, umutsuzluk ve inançsızlık eşit kabul edilir. Türk Asrının ışığına hep birlikte ulaşacağız. Aksini iddia eden, anlayışsızlıktan bunu yapmıyorsa, arkasında karanlık bir plan vardır. Türkiye birçok planı bozdu ve cumhuriyeti kurdu.

BAE ve Mısır’a ziyaret

Bu akşam BAE Cumhurbaşkanı’nın daveti üzerine dünya hükümetleri zirvesine katılmak üzere Dubai’ye gidiyoruz. Onur konuğu olarak davet edildiğimiz zirvede, devlet ve hükümet liderleriyle ikili temaslar ve toplantılar gerçekleştireceğiz. Mısır Cumhurbaşkanı Sayın Sisi’nin daveti üzerine Kahire’ye gideceğiz. Sayın Sisi ile ekonomi, ticaret, turizm, güç, savunma gibi birçok konuda istişarede bulunacağız. Gündemimizin ilk sıralarında Gazze’ye yönelik saldırıların artması yer alacak. Hitler özentisi Netanyahu yönetimi, 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü vahşet ve katliam politikasında her gün yeni bir kırmızı çizgiyi aşıyor. Bu sabah, Gazze’nin kuzeyinden zorla sürülen 1,5 milyon Gazzeli’nin sığındığı Refah’a saldırdılar. Bu baskınlarda 100’den fazla Gazzeli kardeşimiz şehit oldu. 100’den fazla kardeşimiz yaralandı. İsrail’in pervasızlığının nedeni Batılı güçlerin ‘tavşana koş, tazı takip et’ şeklindeki ikiyüzlü politikasıdır. Batılı güçler sahne önünde İsrail’de ılımlılık çağrısı yaparken, Hamas bahanesinin arkasına saklanıyor ve Netanyahu’nun katliamlarına göz yumuyor. Ne yazık ki İslam dünyasının katliamları önleme konusunda yetersiz kaldığını görüyoruz. Emirlik ve Mısır’daki toplantılarımızda Gazzeli kardeşlerimiz için başka neler yapabiliriz? İnşallah buna da bakacağız. Toplantılarımızın şimdiden faydalı olmasını diliyorum.

cat-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu