Haber

CHP İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen’den kadın cinayetlerine ilişkin açıklama

CHP İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen“16-18 Haziran’da 3 günde en az 10 kadın öldürüldü, 1 şüpheli kadın öldü. Bu 3 günde İzmir’den 4, Eskişehir, Manisa, Gaziantep, Ankara, Muğla ve Hakkari’den 4 olmak üzere toplam 11 kadın, öldürüldü.Ölüm haberini aldık.Öfkeliyiz.Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın göreve geldiği 5 Haziran’dan bu yana en az 16 kadın katledildi.Olaylardan doğrudan Bakan sorumludur. Bu ülkede yaşayan tüm kadın ve çocukların canı ve güvenliği.”

Gökçe Gökçen , yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmanın kadın cinayetlerindeki artışın değerli nedenlerinden biri olduğunu belirtti. Gökçen yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kadınların sahiplenilmesini savunanlarla, kadın milletvekillerinin fotoğraflarını sadece siluet haline getirenlerle ittifak kuran bir iktidar var. Karşımızda bu iktidar tarafından korunan ve bunu bildiği için cinayet işleyen katillerle karşı karşıyayız. yeterli indirim alacaklar.Cinayetlerin tek sorumlusu bu katiller değil.Şiddetin tohumları sadece katillerin bedenlerinde değil, iktidarın köklerinde de var.Şiddet faillerini koruyan iktidar, İstanbul Sözleşmesi’ni feshetti ve 6284’ü hedefleyenler bu cinayetlerden siyasi olarak da sorumlu.

“KADINA YÖNELİK ŞİDDET KONUSUNDA GERÇEKTEN DAHA FAZLASI”

Kadın cinayetlerinin polis telsizlerinden duyurulmadığını sahada kadına yönelik şiddeti önlemek için çalışan kişilerden duyuyoruz. Kadına yönelik şiddetle ilgili gerçek bilgileri gizlemek için isimleri anılmayan kadınların farkındayız. Gerçek bilgiler ne yazık ki basına yansıyanlardan çok daha fazlasına tekabül ediyor.”

“BÜTÜN KADIN VE ÇOCUKLARIN HAYATINDAN VE GÜVENLİĞİNDEN BAKAN SORUMLUDUR”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ı kadın cinayetlerinin önlenmesi için sorumluluk almaya davet eden Gökçen, yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

“14 Mayıs seçimlerinden bu yana en az 37, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın göreve geldiği 5 Haziran’dan bu yana en az 16 kadın katledildi. Yaşamdan doğrudan Bakan sorumlu” Bu ülkede yaşayan tüm kadın ve çocukların güvenliği ve güvenliği için kendisinden bu sorumluluğunu bir an önce fark etmesini ve kadın ve çocukların yaşam hakkını koruyacak tedbirler almasını bekliyoruz. Ne olursa olsun biz buradayız ve hiçbir kardeşimizin kendini yalnız hissetmemesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu