Haber

Bursa’da iki arkadaşını öldüren sanığın yargılanmasına devam ediliyor

Bursa’da iki arkadaşını öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın duruşmasına devam edildi.

Sanık Ahmet Burak D. (42), Bursa 15. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ayrı duruşmalara cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşma salonunda mağdurların yakınları Murat Kutlu ve Serdar Ergun da hazır bulundu.

Kutlu hakkındaki duruşmada, sanık Ahmet Burak D’nin olaydan önce psikiyatrik tedavisini yürüten doktor tanık olarak dinlendi.

Mahkeme heyeti, sanığın akıl sağlığının tespiti ve tutukluluğunun devamı için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine karar verirken, dosyalardaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Etkinlik

Bursa’da geçen yıl şubat ayında eczanede kalfalık yapan Serdar Ergun’un (47) yakınlarının kayıp ihbarında bulunması üzerine polis soruşturma başlatmış ve İl Güvenlik Yönetim Sistemi kameralarından 16 BT 773 plakalı otomobilin bulunduğunu tespit etmişti. Ergun’a ait olan şüpheli ise İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde bulunuyordu.

28 Şubat akşamı İstanbul’da durdurulan araçta yapılan aramada, tabancayla öldürülen Ergun’un bagajda battaniyeye sarılı cesedi ile aracı kullanan Ahmet Burak D.’nin cesedi bulundu. otomobil gözaltına alındı. Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Tahtakale Mahallesi’nde bu olaydan 3 gün önce ev arkadaşı Murat Kutlu’yu (39) ve köpeğini öldürdüğünü itiraf etti.

Cinayetlerin sebebinin mağdurların kendisine küfretmesi olduğunu söyleyen Ahmet Burak D. tutuklandı. İki kişiyi “canavarca hislerle öldürme veya işkence yapma” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “nitelikli hırsızlık” suçundan 10 yıl, “banka veya kredi kartını kötüye kullanma” suçundan ise 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Öldürülen köpek için 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

habergolcuk.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu