Haber

BTS: Ankara-Sivas YHT hattının 70 kilometresinde sinyalizasyon yok

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren sınırıyla ilgili uyarılarda bulundu. BTS Genel Sekreteri İsmail Özdemir, 24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde Ankara’da açılan hatta sinyalizasyon olmadığına ve bu nedenle 13 Aralık 2018’de 9 kişinin hayatını kaybettiği, 107 kişinin de yaralandığı bir afet yaşandığına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Bir sinyalizasyon olsaydı, bu kaza olmayacaktı. Yine bir seçim arifesindeyiz. Yine seçim öncesi siyasi şov amaçlı bilim dışı bir açılım yaptılar. Burada aynı hata. Hattın Ankara-Kırıkkale arasındaki 70 kilometrelik bölümünde sinyalizasyon yok. Otoyolu düşünün. Bir kavşakta ışık yoksa kaotik ortamlar oluşur. Bu nedenle risk vardır. Proje bir bütün olarak tamamlanmış ve açılmış olmalıdır. Böylece herhangi bir kaza riski de ortadan kalkar” dedi.

Cumhuriyet gazetesinden Sefa Uyar’ın haberine göre; Özdemir, YHT hattında deneme seferi yapılmadığına da dikkat çekti. Rayların uymayabileceğini kaydetti. “Yağmurlu aylardayız” diyen Özdemir, “Yolcusuz bir süre deneme seferi yapılmalıydı. Yeterli deneme yoktu. Bu geziler daha sık yapılmalıydı. Avrupa’da koltuklara her biri 60 kg’lık kum torbaları konularak yolun oturması için testler yapılıyor. Bu bizim tarafımızdan ihmal ediliyor” dedi.

2 SAAT AMACI TUTMADI

Erdoğan’ın fotoğrafıyla asılan afişlerde Ankara-Sivas arası 2 saat olarak gösteriliyor. Ancak gerçek trenler 2 saat 55 dakikada gidiyor. (KAYNAK)

haber-camardi.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu