Haber

Boğaziçi Üniversitesi’nin deniz yosunundan ürettiği dondurma TEKNOFEST’te beğeni topladı

Boğaziçi Üniversitesi’nin projesiyle deniz yosunlarından elde edilen malzemelerle üretilen dondurma, TEKNOFEST İstanbul’da ziyaretçiler tarafından beğeni topladı.

Türkiye’de milli teknolojinin gelişmesinde kritik rol oynayan birçok kuruluş, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ortaklığıyla düzenlenen TEKNOFEST, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda dördüncü gününde devam ediyor.

Etkinliğin paydaşları açtıkları stantlarda ziyaretçilere projeleri hakkında sunumlar yapıyor.

Boğaziçi Üniversitesi standında sergilenen projelerin ortasında bir de “Bağımsız” proje yer alıyor. Söz konusu proje kapsamında deniz yosunundan çeşitli dallarda kullanılabilecek hammaddeler üretiliyor. Standda deniz yosunundan üretilen ürünlerin kullanıldığı dondurmalar TEKNOFEST İstanbul ziyaretçilerinin beğenisine sunuluyor.

Boğaziçi Üniversitesi’nden Hikmet Balcı, Ar-Ge çalışmaları sonucunda deniz yosunlarından elde edilen şeylerden dondurma ürettiklerini belirterek, insanların bu dondurmayı çok beğendiğinden bahsetti.

“Diğer dondurmalarla rahatlıkla rekabet edebilir”

TEKNOFEST ziyaretçisi Kaan Yıldız, yosunlu dondurma denilince biraz tiksindiğini ancak tadınca düşündüğünden çok daha güzel olduğunu belirterek, “Diğer dondurmalarla rahatlıkla yarışabilir.” terimini kullandı.

Mete Yağız Okan da yosundan yapılan dondurma satılsa herkesin tercih edeceğini belirterek, “İçinde yosun olduğu söylenmeseydi anlamazdım. Çok mükemmel bir tadı var. TEKNOFEST’te, deniz yosunundan yapılan dondurmayla serinliyoruz.” dedi.

Türker Oruç, deniz yosunundan yapılan dondurmanın bu kadar keyifli olabileceğini hiç düşünmediğini söyledi.

posof-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu