Ekonomi

Bilecik Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya, çalışanlara yüzde 100 zam yapıldığını açıkladı.

Bilecik Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya, ekip çalışanları ve şirket bünyesinde çalışan çalışanlara yüzde 100 zam verildiğini duyurdu. Kaya, imzalanan protokol kapsamında Kayı AŞ ve ekip çalışanlarına yüzde 100 zam yapılacağını, işçilerin yevmiyelerine yüzde 100, gıda fiyatlarına yüzde 300 zam yapılacağını, şehit ve gazi yakınlarına zam yapılacağını belirtti. Yüzde 10 oranında ek zam alınacak, sözleşmeli ve kadrolu memurların Sosyal Denge Tazminat oranı da yüzde 120’ye çıkarılacak. bilgisini paylaştı.

Protokol imza törenine, Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Gürses, Ahmet Özbek, Cabir Sağlam, Özgür Algın ve İtimat Çeker’in yanı sıra Türkiye Yerel Hizmet Birliği Başkan Yardımcısı Cavit Yıldırım, Türkiye Yerel Hizmet Birliği İl Temsilcisi Cemal Temel de katıldı. Yerel Hizmet Sen İşyeri Temsilcisi Bahadır Fakuç, Belediye İşçi Sendikası Eskişehir Şube Lideri Kemal Kazak, Belediye İşçi Sendikası Eskişehir Şube Başkan Yardımcısı Cengiz Alpkaya, Belediye İşçi Sendikası İşyeri Temsilcisi Fatih Adıgüzel, Belediye İşçi Sendikası İşyeri Temsilcisi Erkan Aydın, Belediye İşçi Sendikası İşyeri Temsilcisi Zeynel Akkoç katıldı.

“AMACIMIZ ÇALIŞANLARIMIZIN ENFLASYONA KARŞI DAHA GÜÇLÜ DURMASINI SAĞLAMAK”

Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya, programda yaptığı konuşmada, amaçlarının çalışanların enflasyona karşı daha güçlü durmasını sağlamak olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“‘Biz’ diyen ve sizden biri olan bir yönetimle çalışmaya hazır mısınız? Bugün, Belediye bünyesindeki şirketimiz ve ekipler halinde çalışan işçilerimiz için yüzde 100, ekip halinde çalışan işçilerimize ise yüzde 300 zam yapılacağını açıklamanın mutluluğunu yaşıyorum. Sosyal yardımlarda da bu artışla şehit yakınlarımız ve gazilerimize de yüzde 10 oranında zam yapacağız. Onların fedakar duruşlarına katkı sağlamak istiyoruz. Hiçbir dostumuzun mağdur olmaması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. “Enflasyon karşısında ezildik. Biz de sözleşmeli ve kadrolu memurlarımızın sosyal istikrar tazminatlarını en yüksek tavandan yani yüzde 20’den artırarak enflasyona karşı daha güçlü durmalarını sağlamaya çalışıyoruz.” Yapılması size ve şehrimize hayırlı olacaktır.”

“CUMHURBAŞKANIMIZ VE LİDER YARDIMCILARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Belediye İşçi Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Kemal Kazak, zam oranlarından dolayı Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya ve Başkan Yardımcılarına teşekkür ederek, “Bildiğiniz gibi enflasyondan dolayı yaptığımız toplu iş sözleşmelerinde her zaman bir erime olmuştur. Liderimiz bizi dinledi. Göreve geldiği andan itibaren bu toplantıları yaptığımızda şikayetler oldu.” ve harika bir çalışmaya başladık. Bunu tüm lider yardımcısı arkadaşlarımızla birlikte yaptı. Emeğin ve işçinin yanında olan, işçiye saygı duyan bizler her zaman önceliğimizdir. Bunun için Liderimize ve Lider Yardımcılarımıza çok teşekkür ediyorum. Aldığımız kararların hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Türkiye Hizmet Birliği Eskişehir Sakarya Bilecik Şube Başkan Yardımcısı Cavit Yıldırım da düzenlemeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya’ya teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Önder Mustafa Sadık Kaya ile Belediye İşçi Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Kemal Kazak arasında hazırlanan protokol imzalandı.

Program, çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.

haber-adalar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu