Teknoloji

Benzinli araç satışını tamamen yasaklamaya hazırlanıyorlar

Avrupa Birliği, fosil yakıtlarla çalışan yeni arabaların satışını yasaklamaya bir adım daha yaklaştı. Avrupa Parlamentosu, tüm yeni binek otomobillerin ve minibüslerin 2035 yılına kadar sıfır emisyon üretmesini gerektiren bir yönetim kurulu muhtırası lehinde oy kullandı.

Bu atılım, bazı 2030 hedeflerini de revize ediyor. Yetkililer artık bir şirketin 2025 ile 2029 yılları arasında teşvikten yararlanabilmesi için araba satışlarının en az yüzde 25’inin (ve kamyonetlerin yüzde 17’sinin) sıfır emisyonlu modeller olmasını şart koşacak. Teşvik 2030’da ortadan kalkacak.

Bütün bunlar, 2025 yılına kadar Avrupa Birliği ülkelerinde daha fazla elektrikli otomobilin satılması gerektiği ve Bu, 2035 yılından itibaren fosil yakıtlı araç satışının tamamen yasaklanacağı anlamına geliyor.

Yeni kurallar aynı zamanda Avrupa Komisyonu’na gerçek dünyadaki başarıları takip etme görevi de veriyor. Komisyon, 2025 yılına kadar AB’de satılan arabaların “tam yaşam döngüsü” emisyonlarına ilişkin verileri raporlamanın bir yolunu geliştirecek ve 2026’dan itibaren emisyon limitleri ile gerçek tüketim bilgileri arasındaki farkı takip edecek. Komite, 2025’in sonundan itibaren yayınlayacak sıfır emisyonlu nakliyeye yönelik ilerlemeyi ölçmek için her iki yılda bir güncellenir.

suloglu-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu