Haber

Baharın habercisi leylekler Kars’a geldi

– Baharın habercisi leylekler Kars’a geldi

KARS – Baharın müjdecisi olarak bilinen leylekler Kars’a geldi. Uzun bir kış mevsimi ve havaların ısınmasıyla Kars’a gelen leylekler yuvalarını Kümbetli Köyü’nde kurdu.

Her yıl bahar aylarında Kars ve çevresinde yaşayan leylekler, havaların soğumasıyla birlikte göç ettikleri sıcak bölgelerden geri dönmeye başladı. Kümbetli köyündeki elektrik direklerine yuvalarına yerleşen leylekler, bir yandan da kar yağışı ve rüzgarın bozduğu yuvalarını onarıyor.

Baharın müjdecisi leyleklerin köylerine geldiğini belirten vatandaşlar, “Leylekler iyidir, baharın habercisidirler, bahar gelir. Köyümüze çok iyi geldi, leylekleri çok seviyoruz. .”

“3 yavrudan birini öldürüyorlar”

Leyleklerin 3 yavru yaptığına işaret eden vatandaşlar, “Bazen 3 yavru yapıyor. 1’ini düşürüyor, öldürüyor. 2’sini büyütüyor. Öldürdüğü leylek göçe hazırlanamıyor. Zayıf olduğu için öldürüyorlar.” .”

Sıcak Afrika ülkelerinden göç yolu üzerinde olan Türkiye’ye gelen leyleklerin bir kısmı birkaç gün kaldıktan sonra Avrupa ülkelerine yolculuklarına devam ediyor.

Kars’a gelen leylekler, Kümbetli köyündeki yuvalarında görüntülendi. Leylekler yazı Kümbetli köyünde yavrularını büyüterek geçirirler.

oguzlarajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu