Haber

Babacan: Suçu ve Suçluyu Öven Davranışları ve Sahada Şiddet Yaratan Videoları Reddediyoruz

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Lideri Ali Babacan, Bursaspor-Amedspor maçında 1990’lardaki JİTEM ve faili meçhul cinayetlerle özdeşleşen ‘Beyaz Boğa’ ve ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım’ın afişinin açılışına tepki gösterdi. Babacan, “Suç ve suçluyu öven davranışları ve şiddete yol açan görüntüleri sahada reddediyoruz. Yetkilileri harekete geçip sorumluları cezalandırmaya davet ediyorum.”

Bursaspor ile Amedspor arasında kendi sahasında oynanacak maç öncesi iki takımın futbolcularının arasında gerginlik çıktı. Müsabakaların başlamasının ardından sahaya kurusıkı, kesici ve delici aletler, tüfek fişeği ve maytap gibi cisimler atıldı. Bursaspor taraftarları, 1990’lı yıllarda JİTEM ve faili meçhul cinayetlerle özdeşleşen Mahmut Yıldırım’ın ‘Beyaz Boğa’ ve ‘Yeşil’ kodlu posterini tribünlerde açtı.

Amedspor yöneticileri, oyuncularının fiziksel saldırıya uğradığını iddia etti. Gerginliğin artması üzerine Amedsporlu futbolcular sahadan uzaklaştırıldı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bursa’da yaşananlara sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Babacan’ın paylaşımı şöyle:

“Bursa’da dünden bu yana yaşanan olaylar karşısında hiçbir adım atılmaması sorumsuzluktur. Suçu ve suçluyu öven eylemleri, sahada şiddete yol açan görüntüleri reddediyoruz. Davet ediyorum. Yetkililer harekete geçmek ve sorumluları cezalandırmak için harekete geçsin.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu