Ekonomi

Asya borsaları satıcılarla izlendi

Asya borsaları satış ağırlıklı bir seyir izledi. Asya’da ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bugün açıklayacak para politikası kararları ve toplantı sonrasında Fed Lideri Jerome Powell’ın yapacağı yönlendirme yatırımcıların ilgi odağı olurken, borsalar piyasaların yeniden canlanmasıyla olumsuz bir seyir izledi. bankacılık sektörü ile ilgili endişeler

Para piyasalarında Fed’in yüzde 90 olasılıkla politika faizini 25 baz puan artıracağı kesinleşirken, politika metninden gelecek sinyallerin ve Fed Lideri Powell’ın açıklamalarının faizin yönünü etkilemesi bekleniyor. pazarlar.

Bugün Japonya ve Çin’de tatil

Asya’da bugün Japonya ve Çin’deki tatiller nedeniyle süreç gerçekleşmezken, bankacılık şubesine ilişkin endişelerin yeniden canlanması açık piyasalarda satış baskısını destekledi.

Bu gelişmelerle Güney Kore’de Kospi endeksi yüzde 0,91 azalarak 2 bin 501 puana gerilerken, dolar/yen paritesi önceki kapanışın yüzde 0,5 altında 135,8’den işlem görüyor.

Hindistan’da Sensex endeksi yüzde 0,29 düşüşle 61.178 puana ve Hong Kong’un Hang Seng endeksi yüzde 1.38 düşüşle 19.654 puana geriledi.

haberkumlu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu