Haber

Ankara Kent Konseyi Başkentin 100. Yılını Akademik Çalıştayda Tartışacak

ankaraKent Kurulu (AKK), ankaraBaşkent olmasının 100. yılında Fransız Ulusal Bilimsel Araştırma Enstitüsü (CNRS) ile “100 Yılda Başkent Olmak Ya Da Başkent Olmak” başlıklı bir çalıştay düzenlemeye hazırlanıyor.

AKK ve Fransız Ulusal Bilimsel Araştırma Enstitüsü iş birliğinde “100 Yılda Başkent Olmak mı, Başkent Olmak mı?” konulu akademik çalıştay düzenlenecek. Çalıştayda, Başkent’teki kentsel mekanların simgesel ve politik anlamının kentleşmeye etkisi, kentin morfolojisi ve kent sakinlerinin günlük yaşamı ile Başkent’teki üretim, kültür ve mekan konuları tartışılacak.

akademisyenlerin ankaraBaşkent Ankara ile son 100 yılın tüm boyutlarıyla ele alınacağı çalıştayın açılış konuşmalarını Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Fransa Büyükelçisi Hervé Magro, Türk Birliği Dönem Başkanı yaptı. Kent Konseyleri ve AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, AKK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin ve CNRS Koordinatörü Prof. Dr. Gülçin Erdi yapacak.

Fransız Kültür Merkezi’nde yarın başlayacak ve 27 Nisan’da devam edecek olan çalıştayın ilk gününde; İkinci gün ise Ankara Kent Konseyi Gençlik Parkı Kabul Salonu’nda yapılacak. Fransız Kültür Merkezi’ndeki programın ilk gününde ‘sermaye’ olgusunun sembolik ve politik anlamı ile Başkent’te değişen hafıza ve mekanlar tartışılacak. AKK Gençlik Parkı Kabul Salonu’ndaki programın ikinci gününde Başkent’te üretim, kültür ve mekan olguları masaya yatırılacak. Çalıştay, Ankara üzerine araştırma yapan genç araştırmacıların sunumlarıyla sona erecek.

Cumhuriyetin 100. yılında alanında bir ilk olacak etkinliğe yüz yüze katılım ücretsiz olacak. Online katılım için katılım talebinin [email protected] e-posta adresine bildirilmesi gerekmektedir.

Kaynak: ANKA / Yerel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu