Haber

Adnan Oktar davasına bakan yargı mensupları yargılanacak: Halen görevdeler

Adnan Oktar örgütünün yargılandığı süreçte yargı mensuplarının örgüte ‘yardım ettiği’ ortaya çıktı ve soruşturma başlatıldı.

HSK’nın yargı mensuplarına yönelik soruşturmasını Cumhuriyet’teki köşesine taşıyan gazeteci Barış Terkoğlu, HSK müfettişlerinin hazırladığı raporda “oral” 99 kez, “anal” 215 kez ve “vajina” kelimelerinin kullanıldığını belirtti. 104 kez ifade veren, “Her ayrıntıyı içeren raporda, adliye katiplerinden itirafçılara kadar toplam 140 kişiyle görüşüldü. Soruşturma yapılan yargı mensupları ve yakınlarının mal varlıkları incelendi. Telefon kayıtları incelendi.” Oktar’ı kurtarma kararını veren üç hakimin yanı sıra, davaya karıştığı düşünülen eski İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Lider Yaman, eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Haydi Salihoğlu ve oğlu Avukat Ali Salihoğlu da bulunuyor. Savcı Ali Parlar, avukat Cem Özdemir hakkında soruşturma başlattı” diye yazdı.

‘YARGI ÜYELERİ OLAĞANÜSTÜ ZENGİN OLDU’

HSK raporunda yargı mensuplarının yaptığı usulsüzlüklere ilişkin kısımlar şöyle açıklandı:

“Eski Cumhuriyet Başsavcısı Haydi Salihoğlu ve ilgili daire savcısı Ali Parlar’ın Oktarcılarla organik akrabalığı olduğu ve Salihoğlu’nun geçmişte Oktarcılar aleyhindeki belgeleri kapattığı resmen ortaya çıktı. İncelenen HTS kayıtlarına göre Karar aşamasında örgüt sanıkları ve avukatları ile Ali Parlar, Belediye Başkanı Yaman ve Haydi Salihoğlu’nun telefon görüşmesi yaptığı, trafik yaptıkları görüldü. Mahkemenin daha önceki 4100 kararını inceleyen müfettişler, kendisinin ilk kez delilleri incelemeden, duruşma yapmadan, kimseyi dinlemeden böyle bir karar verdiğini tespit etti. Operasyon sabahı polise açılan ateşe ‘uyku sersemliği’ kararı verilmesi ve silahın iade edilmesi hukukta benzeri görülmemiş bir uygulamaydı. Yurt dışı yasağının kaldırılması sonucu 8 sanığın, 3 sanığın ise yurt dışına firar ederek örgüt üyelerinin serbest bırakıldığı kaydedildi. Karardan ihraç edilen mahkeme kıdemli üyesi, kararı veren üç hakime şaşkınlıkla şunları söyledi: “Siz hep sanığın lehine düşündünüz, sanki mağdur dosyada yokmuş gibi davrandınız. ahlaklı bir sanığın avukatı bile sizin yazdıklarınızı yazmaz.” Küçük kızların ifadeleri tek tek incelendiğinde, hakimlerin anal ve sözlü olarak başlayan toplu tecavüz eylemlerine “rıza verdiklerine” karar vermek için cımbız ve belgede yer almayan delilleri kullandıkları görüldü. araç. Öyle ki itirafçıların itiraf ettiği suçlar bile görmezden gelindi. En önemlisi karar alma sürecinde söz konusu yargı mensuplarının kendileri ve yakınları aracılığıyla olağanüstü zenginleştikleri tespit edildi.”

ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORLAR

Raporda Oktarcılara yardım ettiklerinin belirtildiğini, adı geçen yargı mensuplarının kendileri ve yakınları aracılığıyla olağanüstü zenginleştiklerinin tespit edildiğini kaydeden Terkoğlu, “Üç HSK müfettişinin titiz çalışması bu yıl Yargıtay’a gönderilecek. Hafta ve yargı üyeleri önümüzdeki günlerde yargıdan önce görünecekler. Garip kısım, bu “birçok bulgu olmasına rağmen, söz konusu yargı üyelerinin hala Bakırkön veya bölgesel mahkemede hizmet etmeye devam ettiği” dedi. .

(TAM MAKALE)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu