Haber

ABD Savunma Bakanı, Çin’in zorbalık davranışlarına karşı mücadele eden ülkelerin yanında olduğunu söyledi

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, ABD’nin Çin’in “zorbalık davranışına” karşı koymaya çalışan ülkelerin yanında olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir dizi görüşmeye katılmak üzere Avustralya’da bulunan Austin, Avustralya Savunma Bakanı Richard Marles ile bir araya geldi.

Austin, toplantı öncesi basına yaptığı açıklamada, Çin’e karşı kendilerini savunan ABD müttefiki ülkeleri desteklemeye devam edeceklerini belirterek, “Doğu Çin Denizi’nden Güney Çin Denizi ve Güneybatı Pasifik’e kadar rahatsız edici Çin baskısı olduğuna işaret etti. “.

Bakan Austin, her iki ülkenin de Çin’in uluslararası yasa ve normlardan kopmasıyla ilgili endişelerini paylaştığını söyledi.

Blinken ve Austin, Avustralya donanmasına nükleer enerjiyle çalışan bir denizaltı filosu kurmak için ikili toplantılar için Brisbane’deler.

Avustralya, Ekim 2021’de ABD ve İngiltere ile nükleer denizaltı teknolojisi alanında işbirliğini öngören AUKUS Anlaşması’nı imzaladı. Bu kapsamda Güney Avustralya eyaletinin başkenti Adelaide’deki tersanelerde en az 8 adet nükleer enerjili denizaltı inşa edilecek.

haber-simav.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu